Cum știu dacă

Mommy Makeover

este pentru mine?

Mommy Makeover

Remodelarea corpului mămicii

A avea un copil este una din cele mai frumoase și pline de împliniri experiențe posibile. Conexiunea creată între mamă și copil, încă de la naștere, este ceva magic, dincolo de cuvinte.

După naștere, însă, multe femei realizează că nu mai pot avea aspectul de dinainte de sarcină, în ciuda exercițiilor fizice regulate și a nutriției adecvate.

Sarcina, nașterea și alăptarea își pun serios amprenta asupra corpului, contribuind la pierderea fermității și elasticității sânilor, lucru care duce de cele mai multe ori la lăsarea acestora.

Variațiile mari în greutate duc la apariția vergeturilor și la ptoza tegumentară în zona abdominală. Rareori regiunea abdominală ajunge să aibă același aspect ca înainte de sarcină, aceeași fermitate și aceleași dimensiuni.

Astfel, de cele mai multe ori, chirurgia estetică este, cu siguranță, o opțiune excelentă pentru a recăpăta aspectul dorit.

Young mom breastfeeding her little baby boy.

Ce presupun intervențiile?

''Mommy makeover'' (remodelarea corpului mămicii) este cea mai populară combinație de tehnici chirurgicale folosită pentru a obține corpul dorit după naștere și alăptare. 

Unul dintre motivele pentru care acest tip de tehnici chirurgicale este atât de eficient, este datorat faptului că totul este personalizat pe corpul, nevoile și dorințele individuale.

Cele mai multe intervenții se realizează la nivelul sânilor și abdomenului, acestea fiind structurile care se schimbă cel mai mult în timpul sarcinii și alăptării.

La nivelul sânilor se pot realiza mai multe intervenții, în funcție de necesități.

Augmentarea mamară

cu implanturi siliconice ajută la restabilirea volumului pierdut la nivelul sânilor după alăptare și la definirea polului superior.

Ridicarea sânilor (mastopexia)

este necesară pentru sânii căzuți. Această intervenție ajută la îndepărtarea excesului cutanat, la ridicarea și creșterea fermității sânilor.

Este important să nu fie confundată cu augmentarea mamară.

În timpul sarcinii, din cauza schimbărilor hormonale, sânii își modifică forma și cresc în dimensiuni. În timp, aceștia se lasă, iar greutatea lor poate avea un impact negativ asupra organismului, ducând la dureri de gât, umeri și spate.

În asemenea cazuri, reducția mamară este intervenția necesară. Prin reducție mamară vom îndeparta țesutul în exces și vom ridica sânii, astfel încât aceștia să revină la o formă plăcuta și să nu îți mai provoace neplăceri.

La nivelul abdomenului, reducerea excesului cutanat abdominal se poate realiza prin intervenția denumită abdominoplastie. Această intervenție poate fi combinată cu liposucția  – aspirarea excesului de grăsime.

În funcție de necesități, la aceste intervenții se pot adăuga liftingul de coapse sau liftingul de brațe (îndepărtarea excesului cutanat).

Cum știu dacă Mommy Makeover este pentru mine?

Fiecare corp este unic și are particularitățile sale,

iar pentru o decizie corectă și pentru a avea rezultatele dorite, este necesară o examinare atentă din partea medicului tău.

În plus, sunt anumite condiții de care va trebui să ții cont înainte să apelezi la această intervenție. Însă nu-ți face griji, în timpul consultației, medicii noștri, Dr. Iulia Muraru și Dr. Dragoș Muraru vor avea grijă să te pună la curent cu toate informațiile necesare.

Înainte de a apela la „mommy makeover” e bine să ții cont de câteva aspecte importante:

Aspecte importante:
1. Alegerea medicului potrivit

Alegerea medicului este primul si cel mai important pas. De multe ori, in cautarea acestui tip de interventii, multe paciente pun accent pe costul procedurilor, insa pentru siguranta si reusita interventiilor, cel important aspect este experienta chirurgului estetician si gradul acestuia de pregatire.

2. Interventiile potrivite

Nu exista un set standard de interventii pentru „mommy makeover”. De aceea, este important sa stabilesti impreuna cu chirurgul estetician care sunt interventiile potrivite pentru tine, in functie de corpul si dorintele tale.

3. Viitoarele sarcini

Este posibil ca unele dintre interventiile chirurgicale facute sa nu aiba efecte indelungate in cazul unei noi sarcini sau chiar sa aiba un impact negativ (alaptarea poate fi ingreunata sau chiar imposibila dupa ridicarea sau reductia sanilor). Daca ai in plan o viitoare sarcina, este bine sa ne informezi. In functie de procedurile necesare si rezultatele dorite, te vom ghida si iti vom oferi cele mai bune solutii.

4. Un stil de viata sanatos

Mommy makeover duce la rezultate remarcabile, insa pentru a mentine aceste rezultate si pentru a te bucura de ele pe o perioada cat mai indelungata, este bine sa iei in calcul un stil de viata cat mai sanatos. Dupa interventii, te vom ghida in acest sens astfel incat, daca tu sa te poti bucura de rezultate excelente pe o perioada indelungata. Chirurgia estetica dupa nastere nu este un moft, de multe ori este o necesitate. Mommy makeover este ideala pentru a-ti remodela corpul dupa nastere si a-l readuce la forma dorita. Daca vrei sa afli cat mai multe despre mommy makeover si care sunt interventiile potrivite pentru tine, te asteptam la consultatie.

Program de lucru

Dr. Iulia Muraru

Luni – Vineri 8.00 – 20.00

Dr. Dragoș Muraru

Luni – Vineri15.30 – 20.00

Clienții recomandă

O echipă de profesioniști, o echipă de nota 10! Am mers la mai multe clinici până să mă hotărăsc unde să îmi fac o operație de augmentare mamară. D-nul doctor Muraru Dragoș a fost cel care mi-a inspirat încrederea de care aveam nevoie pentru a mă decide. Un profesionist de excepție, un medic deosebit, un om minunat. Vă mulțumesc, domnule doctor Muraru!
Laura C.
Designer