Proceduri Chirurgicale

Chirurgia reconstructivă a sânului

Specialiști în domeniul chirurgiei reconstructive

Detalii procedură

Durată intervenție

Tip anestezie

Spitalizare

Timp recuperare

Preț

Scopul reconstrucției sânilor este de a readuce unul sau ambii sâni la forma, aspectul, simetria și dimensiunea aproape normale, după extirparea totală sau parțială a sânilor în urma unui cancer mamar, sectorectomie sau din cauza unor deformări congenitale.

Acest procedeu reconstructiv, prin crearea unui nou sân, poate îmbunătăți major încrederea de sine a pacientei, dar și calitatea vieții acesteia.

Trebuie luat în considerare că, un sân reconstruit, nu va avea aspectul, forma, consistența sau sensibilitatea, identice cu ale celuilalt sân. Acesta va avea un aspect relativ natural, care va îmbunătății semnificativ imaginea de ansamblu a corpului.

Ce presupune intervenția?

Reconstrucția sânilor implică adesea mai multe proceduri efectuate în etape și poate începe, fie în momentul mastectomiei (în timpul în care se realizează operația de mastectomie) fie la o dată ulterioară, după vindecarea completă a zonei operate sau după ce pacienta a încheiat tratamentul oncologic adjuvant (dacă este cazul).

Reconstrucția mamară poate fi realizată prin:

 • Expandere și/sau implanturi
 • Reconstrucție cu țesut propriu
 • Simetrizare sân contralateral

Expandarea tisulară se realizează cu ajutorul unui dispozitiv, numit expander tisular, care va fi plasat sub tegumentul și respectiv mușchiul pectoral din zona de mastectomie. Acesta va fi umplut treptat cu ser fiziologic, introdus printr-o valvă localizată subcutan. Această operațiune va avea loc în mai multe sedințe. După obținerea volumului dorit, dispozitivul va fi extras și va fi înlocuit cu un implant mamar care va avea un volum asemănător.

Reconstrucția cu țesut propriu se face prin transferul de țesut propriu de la nivelul unei alte regiuni ale corpului, de obicei de la nivelul zonei abdominale sau de la nivelul spatelui, la nivelul regiunii pe care dorim să o reconstruim. Astfel de tehnici sunt recomandate atunci când rezervele tisulare locale sunt insuficiente.

Ulterior reconstrucției mamare, se realizează reconstrucția mamelonului și a areolei.

Metodele reconstructive sunt variate și vor fi adaptate fiecărui caz în parte, ținând cont de particularitățile existente. În cele mai multe cazuri, reconstrucția sânului după mastectomie se insoțește de simetrizarea sânului contralateral prin mastopexie, reducție mamară sau chiar augmentare cu implanturi mamare sau lipofilling.

Dacă mai ai întrebări sau dorești să afli mai multe despre reconstrucția sânilor, ne poți adresa orice întrebare aici.

Cum știu dacă am una dintre aceste afecțiuni?

Fiecare corp este unic și are particularitățile sale, în plus simptomatologia poate fi diferită, de la caz la caz, și, de multe ori, te poate induce în eroare.

Pentru o decizie corectă și pentru a obține rezultatele dorite, este necesară o examinare atentă din partea medicului tău.

În urma consultației, vei primi de la medicii noștri toate informațiile necesare, referitoare la cum să te pregătești pentru intervenție, dar și ce ai de făcut după aceasta, astfel încât recuperarea ta să fie cât mai ușoara și cât mai rapidă, iar rezultatele să fie cele pe care ți le dorești tu.

Dacă mai ai întrebări sau dorești să afli mai multe despre abordarea noastră chirugicală în ceea ce privește aceste afecțiuni, ne poți adresa orice întrebare aici.

Următorul pas este simplu:

Soliciți o consultație cu unul dintre noi, Dr. Iulia Muraru sau Dr. Dragoș Muraru. Noi te vom prelua și vom fi bucuroși să te cunoaștem și să te ghidăm, pas cu pas, astfel încât tu să obții cele mai bune rezultate.

În urma consultației, vei primi de la medicii noștri toate informațiile necesare, referitoare la cum să te pregătești de intervenție, dar și ce ai de făcut după aceasta, astfel încât recuperarea ta să fie cât mai ușoară și cât mai rapidă, iar rezultatele să fie cele pe care tu ți le dorești.

Reconstrucția mamară presupune parcurgerea mai multor etape chirurgicale. Fiecare dintre aceste etape vor trebui să fie explicate amănunțit de către chirurg, înțelese, acceptate și asumate de către pacient.

Solicită informații / Programează-te pentru consultație

  Alege imaginea pe care dorești să o trimiți în limita de 2MB ( pdf; txt; jpg; jpeg; png; )

  *Sunt de acord cu prelucrarea datelor mele cu caracter personal inserate în Formularul de contact de către LUTHIEN ART ESTET SRL

  Pentru informații complete privind modul în care prelucrăm datele dvs. cu caracter personal, precum şi cu privire la drepturile dvs. în legătură cu această prelucrare, vă rugăm să consultaţi Politica noastră de confidenţialitate

  *Sunt de acord cu Termenii și Condițiile aplicabile utilizării acestui site.

  Consultaţi Termeni și condiții

  Medic specialist
  Dr. Iulia Muraru
  dragos muraru chirurgie plastica
  Medic specialist
  Dr. Dragoș Muraru

  Ce spun clienții

  O echipă de profesioniști, o echipă de nota 10! Am mers la mai multe clinici până să mă hotărăsc unde să îmi fac o operație de augmentare mamară. D-nul doctor Muraru Dragoș a fost cel care mi-a inspirat încrederea de care aveam nevoie pentru a mă decide. Un profesionist de excepție, un medic deosebit, un om minunat. Vă mulțumesc, domnule doctor Muraru!
  Laura C.
  București