Abdominoplastia

Mulți dintre noi ne dorim un abdomen plat și o piele tonifiată, iar pentru asta suntem dispuși să facem eforturi, cum ar fi exercițiile fizice, regimul alimentar adecvat etc. Însă, uneori aceste metode nu sunt suficiente pentru îndeplinirea acestui obiectiv.

Detalii procedură

Durată intervenție

Tip anestezie

Spitalizare

Timp recuperare

Preț

Abdominoplastia este o tehnică de conturare a corpului care se referă la o serie de proceduri chirurgicale prin care se înlătură excesul de piele și grăsime abdominală pentru a îmbunătăți aspectul estetic al abdomenului. Deseori, prin abdominoplastie, se repară și musculatura abdominală slăbită sau distanțată.

Cui se adresează?

Abdominoplastia, abordează trei aspecte principale ale abdomenului: pielea, grăsimea subcutanată și mușchii peretelui abdominal.

Această intervenție se adresează atât femeilor, cât și bărbaților care sunt deranjați de excesul de grăsime sau de piele abdominală care nu reacționează la diete sau exerciții fizice.

Operația este foarte utilă și femeilor care, după una sau mai multe sarcini suferă de un exces de piele și de o laxitate a mușchilor abdominali dincolo de punctul în care mai pot reveni natural la aspectul inițial.

Abdominoplastia elimină și vergeturile, prin excizarea zonei afectate, fiind foarte utilă persoanelor care prezintă această problemă.

Pierderea elasticității pielii la pacienții mai în vârstă, care apare frecvent cu o ușoară obezitate, poate fi, de asemenea, îmbunătățită prin abdominoplastie.

Pentru a putea apela la intervenție, este necesar să ai o greutate stabilă, fară variații importante cel puțin în ultimele 12 luni.

Femeile care au în plan o viitoare sarcină, este indicat să aștepte și să apeleze la intervenție după sarcină, deoarece sarcina impune întinderea mușchilor peretelui abdominal, ceea ce va afecta rezultatul intervenției.

Cum știu dacă Abdominoplastia este pentru mine?

Fiecare corp este unic și are particularitățile sale, iar pentru o decizie corectă și pentru a avea rezultatele dorite, este necesară o examinare atentă din partea medicului tău.

În plus, sunt anumite condiții de care va trebui să ții cont înainte să apelezi la această intervenție. Însă nu-ți face griji, în timpul consultației, noi, Dr. Iulia Muraru și Dr. Dragoș Muraru vom avea grijă să te punem la curent cu toate informațiile necesare.

Ce presupune intervenția?

Intervenția de abdominoplastie presupune înlăturarea excesului de grăsime sau piele din zona abdominală și, deseori,  de reparare a musculaturii abdominale slăbite sau distanțate, creând astfel un perete abdominal mai plat și mai ferm. 

Abdominoplastia poate fi de mai multe feluri, însă cele mai frecvente proceduri includ: mini-abdominoplastia, abdominoplastia completă și abdominoplastia fleur-de-lis. Uneori, pentru a atinge conturul dorit al corpului, abdominoplastia este utilizată și în combinație cu liposucția.

Intervenția se realizează sub anestezie generală și are o durată între 2 și 5 ore, în funcție de complexitatea cazului.

Cel mai frecvent, incizia se plasează la nivelul regiunii inferioare a abdomenului, sub linia chilotului. Apoi se face o a doua incizie în jurul buricului, eliberându-l de țesuturile din jur. Se detașează pielea și țesutul adipos de pe musculatura și, dacă este cazul, se întăresc mușchii abdominali, pentru a realiza un perete abdominal mai ferm sau pentru a îngusta talia.

Pielea și țesutul gras vor fi întinse în jos și se va îndepărta excesul. De cele mai multe ori este necesară repoziționarea ombilicului. Se taie o nouă gaură pentru buric, care este apoi fixat în aceasta. Pentru a evita acumularea de sânge în zona operată, medicul va poziționa 1-2 tuburi de dren timp de câteva zile.

Ce se întâmplă după intervenție?

În funcție de amploarea intervenției chirurgicale este posibil să fii eliberat în câteva ore sau poate fi necesar să rămâi internat peste noapte.

Imediat după intervenție vei primi un corset special (burtieră) pe care trebuie să-l porți timp de minimum 4 săptămâni, în funcție de recomandările medicului. În ciuda disconfortului, după operație, te vom încuraja să te mobilizezi, pentru a evita formarea cheagurilor de sânge.

În primele zile, abdomenul va fi inflamat și este posibil să simți durere și disconfort, care pot fi controlate prin medicamente. După intervenție, îți vom recomanda medicamente pentru durere, astfel încât să depășești mult mai ușor această perioadă.

Recuperarea după intervenția de abdominoplastie este una de lungă durată, în jur de 6 luni, și presupune multă răbdare din partea ta.

Îți vom scoate firele după 14 zile de la operație. Ulterior perioadei de 2 săptămâni – o lună, îți vom recomanda o gimnastică medicală ușoară, pentru tonifierea musculaturii abdominale.

Te vei putea întoarce la muncă și vei putea conduce din nou, după primele 2-4 săptămâni.

Abdominoplastia este o intervenție complexă care implică cicatrici, însă suportabile raportate la efectul acesteia. Într-un interval de 6 luni de la operație acestea se înroșesc și se umflă. După aproximativ 9 luni/1 an ele se aplatizează și se deschid la culoare.

Suturile sunt făcute în așa fel încât să poată fi ascunse de linia chilotului sau a costumului de baie. Se recomandă evitarea expunerii la soare timp de 1 an de la operație, pentru a nu risca colorarea inestetică a cicatricelor. Desigur, îți vom recomanda unguente care ameliorează în timp aspectul estetic al acestora.

Cu toate acestea, ar trebui să eviți efortul fizic intens până când îl poți face confortabil. Cicatricile tale pot părea că se agravează în primele trei până la șase luni pe măsură ce se vindecă, dar acest lucru este normal. Așteptați-vă să dureze nouă luni până la un an înainte ca cicatricile să se aplatizeze și să se deschidă la culoare.

După intervenție, te vom pune la curent cu toate informațiile necesare recuperării tale, în funcție de cazul tău specific și capacitatea corpului tău la vindecare.

Dacă mai ai întrebări sau dorești să afli mai multe despre abdominoplastie, ne poți adresa orice întrebare aici.

În urma consultației vei primi de la noi toate informațiile necesare, referitoare la cum să te pregătești de intervenție, dar și ce ai de făcut după aceasta, astfel încât recuperarea ta să fie cât mai ușoară și cât mai rapidă, iar rezultatele să fie cele dorite.

Următorul pas este simplu:

Soliciți o consultație cu unul dintre noi, Dr. Iulia Muraru sau Dr. Dragoș Muraru. Noi te vom prelua și vor fi bucuroși să te cunoaștem și să te ghidăm, pas cu pas, astfel încât tu să obții cele mai bune rezultate.

Riscuri

Ca orice intervenție chirurgicală, abdominoplastia are o serie de riscuri:

 • Acumularea de fluid sub piele (seromul). Tuburile de dren poziționate în timpul intervenției pot ajuta la reducerea fluidului în exces. În cazul în care cantitatea de lichid este prea mare este posibil să fie nevoie ca aceasta să fie evacuată printr-o puncție.
 • Vindecarea de proastă calitate. Uneori este posibil ca zone de-a lungul tranșei de sutură să se vindece mai greu sau chiar să apară zone care să nu se închidă complet (dehiscența plăgii). Aceste zone fie se vindecă în timp, fie este necesară o reintervenție sub anestezie locală pentru curățarea și sutura zonei respective.
 • Infecția. Poate apărea la orice operație, de obicei în primele zile până la o săptămână de la intervenție, de aceea este important ca pacienta să nu aibă în momentul realizării operației vreo infecție latentă în corp. De regulă, răspunde pozitiv la tratamentul antibiotic.
 • Cicatrice hipetrofice sau cheloide. În funcție de fiecare persoană în parte, există riscul ca cicatricele postoperatorii să sufere transformări și să crească în dimensiuni, uneori depășind cicatricea propriu-zisă. În general există o predispoziție pentru acest tip de vindecare. Există mai multe variante de tratament de la aplicații de geluri pe bază de silicon la injectări intralezionale de corticosteroizi sau reexcizia zonei afectate.
 • Lezarea sau necroza țesuturilor. În timpul intervenției de abdominoplastie tegumentul și țesutul subcutanat pot suferi transformări ireversibile, risc crescut foarte mult în cazul fumătorilor. Țesutul afectat fie se vindecă în timp, fie în cazul în care zona afectată este mai mare trebuie reintervenit chirurgical sub anestezie locală.
 • Tulburări de sensibilitate. În timpul intervenției pot fi afectați nervii senzitivi de la nivelul regiunii abdominale. Este posibil ca după operație să apară o senzație de amorțeală la nivelul abdomenului care, în general, în următoarele luni de zile se va ameliora.

Solicită informații / Programează-te pentru consultație

  Alege imaginea pe care dorești să o trimiți în limita de 2MB ( pdf; txt; jpg; jpeg; png; )

  *Sunt de acord cu prelucrarea datelor mele cu caracter personal inserate în Formularul de contact de către LUTHIEN ART ESTET SRL

  Pentru informații complete privind modul în care prelucrăm datele dvs. cu caracter personal, precum şi cu privire la drepturile dvs. în legătură cu această prelucrare, vă rugăm să consultaţi Politica noastră de confidenţialitate

  *Sunt de acord cu Termenii și Condițiile aplicabile utilizării acestui site.

  Consultaţi Termeni și condiții

  Medic specialist
  Dr. Iulia Muraru
  dragos muraru chirurgie plastica
  Medic Primar
  Dr. Dragoș Muraru

  Ce spun clienții

  O echipă de profesioniști, o echipă de nota 10! Am mers la mai multe clinici până să mă hotărăsc unde să îmi fac o operație de augmentare mamară. D-nul doctor Muraru Dragoș a fost cel care mi-a inspirat încrederea de care aveam nevoie pentru a mă decide. Un profesionist de excepție, un medic deosebit, un om minunat. Vă mulțumesc, domnule doctor Muraru!
  Laura C.
  București