Proceduri Nechirurgicale
Peeling chimic
Specialiști în rejuvenarea facială
Detalii procedură
Durată intervenție
- 30 min
Tip anestezie
- Fără anestezie
Spitalizare
- Ambulatorie
Timp recuperare
- 3-7 zile
Preț
- de la 50
Peelingul chimic este o tehnică de înfrumusețare, folosită pentru îmbunătățirea texturii pielii de la nivelul feței, gâtului sau feței dorsale a mâinilor, prin stimularea producerii de colagen nou, datorită capacității sale de stimulare a colagenului.
Astfel, zona tratată își va recăpăta elasticitatea, tonusul şi strălucirea.
Cui se adresează?
Peelingul chimic stimulează procesul natural de regenerare a pielii și se folosește în tratarea următoarelor afecțiuni:
- Hiperpigmentările – diminuează pistruii și ajută la diminuarea sau chiar eliminarea petelor apărute în urma expunerii la soare;
- Acneea – ajută la tratarea acneei și la corectarea cicatricilor cauzate de aceasta;
- Comedoanele (puncte negre și albe) – ajută la înlăturarea punctelor negre și albe, pe o perioadă determinată;
- Ridurile fine – ajută la diminuarea liniilor și ridurilor fine din jurul ochilor și din jurul gurii;
- Porilor dilatați – ajută la diminuarea acestora.
Procedura este indicată după vârsta de 30 ani, exceptând cazurile în care aceasta este necesară pentru tratarea acneei.
Cum știu dacă peelingul chimic este pentru mine?
Fiecare corp este unic și are particularitățile sale, iar pentru o decizie corectă și pentru a avea rezultatele dorite, este necesară o examinare atentă din partea medicului tău.
Noi, Dr. Iulia Muraru sau Dr. Dragoș Muraru, te vom examina atent și îți vom propune varianta optimă pentru tine și pentru a avea rezultatele dorite.
Ce presupune intervenția?
Peelingul chimic este o procedură medicală nechirurgicală, care presupune aplicarea unor substanțe chimice pe piele, la nivelul zonelor afectate.
Acest proces are scopul de a stimula procesul natural de regenerare celulară, prin efectul de exfoliere controlată a epidermei.
În funcţie de particularităţile tenului, de tipul de piele sau de afecțiunile acestuia, peelingul chimic se realizează prin mai multe grade de profunzime şi cu diferite substanţe.
În funcție de nivelul de profunzime, peelingul chimic poate fi: superficial, mediu sau profund.
Peeling superficial
Prin peelingul superficial se va penetra doar stratul superficial al pielii, cu scopul de a-l exfolia ușor. Prin procesul de vindecare declanşat se formează un nou strat de piele şi se stimulează producerea de colagen şi elastină, la nivelul dermului.
În această metodă se folosesc acizi diluați, alphahidroxici, hidroxiacizi sau acizi din fructe: acid citric (extras din citrice), acid glicolic (extras din trestia de zahăr), acid malic (din măr), piruvic (din struguri).
Procedura ajută la tratarea liniilor fine, a petelor de pigment, a cicatricilor subtile cauzate de acnee şi a pielii uscate. Rezultatul va fi un aspect mai tânăr al feței, gâtului, pieptului sau mâinilor.
Peeling mediu
Pentru rezultate mai bune în îndepărtarea ridurilor fine, a petelor pigmentare sau a cicatricelor postacnee se utilizează peelingul mediu.
Prin această procedură se va penetra atât stratul superficial, cât și cel mediu al pielii, pentru a elimina celulele deteriorate și pentru a stimula formarea de celule noi.
În această variantă se utilizează acidul tricloracetic. Acidul se lasă să acţioneze câteva minute, până când pielea se albeşte, după care se înlătură prin spălare. Pielea devine roz, iar în zilele următoare începe să se descuameze treptat.
Procedura tratează petele și semnele mai profunde de pe piele cauzate de acnee sau de procesul de îmbătranire, liniile fine, ridurile, pistruii și decolorarea moderată a pielii. De asemenea, tehnica poate fi folosită pentru a netezi pielea aspra și pentru a trata anumite modificări precanceroase, cum ar fi keratozele actinice.
Peelingul profund
În cazul semnelor accentuate și profunde, cum ar cicatricile, ridurile sau leziunile profunde, este nevoie de o regenerare integrală a țesutului și atunci se poate adopta metoda peelingului profund.
Peelingul profund presupune utilizarea acizilor fenoli, substanţe foarte agresive, pentru a pătrunde în straturile profunde ale pielii.
Din cauza substanțelor periculoase care sunt utilizate, această tehnică se realizează exclusiv în sala chirurgicală, sub anestezie locală și poate fi realizată o singură dată.
Procedura conduce la o îmbunătățire importantă a aspectului pielii, datorită regenerării profunde a pielii.
Ce se întâmplă după intervenție?
După procedura de peeling chimic, pielea se va descuama treptat și neuniform. Este foarte important să nu îndepărtați forțat pielea care se exfoliază, pentru a evita riscul de a rămane cu semne.
Deoarece este o procedură care implică exfolierea pielii, în perioada următoare peelingului chimic, pielea va fi sensibilă și nu se recomandă expunerea la soare.
Astfel, cea mai indicată perioadă pentru efectuarea peelingului este toamna, când razele soarelui nu sunt atât de puternice. Perioadele de evitat sunt vara, dar şi iarna, deoarece zăpada reflectă razele UV, iar asta va afecta tenul.
În cazul unui peeling chimic profund, perioada de refacere este mai mare, de minim 10 zile, timp în care veți purta un bandaj special pe față. Efectele acestei proceduri sunt însă foarte puternice, datorită repoziționării noului ţesut dermal.
Dacă mai ai întrebări sau dorești să afli mai multe despre Peelingul chimic, ne poți adresa orice întrebare aici.
Următorul pas este simplu:
Soliciți o consultație cu unul dintre noi, Dr. Iulia Muraru sau Dr. Dragoș Muraru. Noi te vom prelua și vom fi bucuroși să te cunoaștem și să te ghidăm, pas cu pas, astfel încât tu să obții cele mai bune rezultate.