Unrecognizable slim tanned woman body in underwear

Chirurgia estetică după naștere: moft sau necesitate?

A avea un copil este una din cele mai frumoase și pline de împliniri experiențe posibile. Însă, după naștere, multe femei își dau seama că nu pot avea aspectul de dinainte de sarcină, în ciuda exercițiilor fizice regulate și a nutriției adecvate. Astfel, de cele mai multe ori, chirurgia estetică este o necesitate pentru a avea aspectul dorit.

  • „Mommy makeover” este cea mai populară combinație de tehnici chirurgicale folosită pentru a obține corpul dorit după naștere și alăptare. Unul dintre motivele pentru care acest tip de tehnici chirurgicale este atât de căutat, este pentru ca totul este personalizat pe corpul, nevoile și dorințele individuale.
  • Augmentarea mamară cu implanturi siliconice ajută la restabilirea volumului pierdut la nivelul sânilor după alăptare și la definirea polului superior.
  • Ridicarea sânilor (mastopexia) este necesară pentru sânii lăsați, această intervenție ajută la îndepărtarea excesului cutanat, la ridicarea și creșterea fermității sânilor. În timpul sarcinii, din cauza schimbărilor hormonale, sânii își modifică forma și cresc în dimensiuni. În timp, aceștia se lasă, iar greutatea lor poate avea un impact negativ asupra organismului, ducând la dureri de gât, umeri și spate. În asemenea cazuri, reducția mamară este intervenția necesară, pentru a îndeparta țesutul în exces și a ridica sânii.
  • La nivelul abdomenului, reducerea excesului cutanat abdominal se poate realiza prin intervenția denumită abdominoplastie. Aceasta intervenție poate fi combinată cu liposucția – aspirarea excesului de grăsime. În funcție de necesități, la aceste intervenții se pot adăuga lifting-ul de coapse, de brațe. Înainte de a face un „mommy makeover” este bine sa ții cont de câteva aspecte importante:
  1. Alegerea medicului potrivit. De multe ori, în căutarea acestui tip de intervenții, multe paciente pun accent pe costul procedurilor, însă pentru siguranța și reușita intervențiilor, cel mai important aspect este experiența chirurgului estetician și gradul acestuia de pregătire.
  2. Intervențiile potrivite. Nu există un set standard de intervenții. Este important să stabilești împreună cu chirurgul estetician care sunt intervențiile potrivite pentru tine.
  3. Viitoarele sarcini. Este posibil ca unele dintre intervențiile chirurgicale făcute să nu aibă efecte îndelungate în cazul unei noi sarcini sau chiar să aibă un impact negativ (de exemplu, alăptarea poate fi îngreunată sau chiar imposibilă după ridicarea sau reducția sânilor).
  4. Un stil de viață sănătos. Mommy makeover duce la rezultate remarcabile, însă pentru a menține aceste rezultate este bine să iei în calcul un stil de viață cât mai sănătos.  Chirurgia estetică după naștere nu este un moft, de multe ori este o necesitate. Mommy makeover este ideală pentru a-ți remodela corpul după naștere și a-l readuce la forma dorită. Pentru mai multe informații și o analiză personalizată, le recomand doamnelor care își doresc să apeleze la acest tip de intervenții să vină la o consultație.

Dr. DRAGOȘ MURARU

Medic specialist chirurgie plastică, estetică și microchirurgie reconstructivă Clinica Zetta.

www.clinicazetta.ro

Citește întregul articol

[ https://www.sensiblu.com ]: