Toxina Botulinică | Ce este în trend în materie de proceduri nechirurgicale

Intervențiile estetice sunt tot mai frecvente în ultimii ani. Modul în care arătăm a ajuns să ne definească. Îmbunătățirea aspectului fizic favorizează creșterea încrederii în sine. Majoritatea pacienților pun accent pe modul în care arată și caută soluții de îmbunătățire a atracției estetice, a simetriei și a proporției.

Care este mecanismul de acțiune?

Injectarea cu toxină botulinică este o procedură minim invazivă ce se menține pe primul loc, de peste două zeci de ani, în topul procedurilor nechirurgicale de rejuvenare facială.

Zâmbetul, încruntarea, chiar mestecatul – practic orice mișcare facială – pot duce la unul dintre cele mai comune semne de îmbătrânire – ridurile. Acestea te pot face să pari obosit, trist sau chiar furios atunci când nu ești. Unul dintre cele mai rapide remedii pentru îndepărtarea ridurilor este injectarea de toxină botulinică de tip A. Această intervenție este potrivită pentru tratarea ridurilor dinamice sau profunde din jurul zonei ochilor, gurii, gâtului sau frunții.

Pentru cine este potrivită o astfel de procedură?

Tratamentul cu toxină botulinică este potrivit atât femeilor cât și bărbaților, care își doresc redobândirea rapidă a unui aspect mai relaxat și întinerit al feței. Procedura este una simplă, durează de obicei mai puțin de cincisprezece minute și nu necesită anestezie. Presupune blocarea mușchilor responsabili pentru apariția ridurilor prin injectarea cu mici cantități de toxină botulinică direct în mușchii specifici. Substanța este injectată cu un ac foarte fin, fără sa provoace vreo durere, însă pentru confort, utilizăm o cremă cu efect anestezic, astfel încăt tu să nu simți niciun disconfort. Efectul injecțiilor cu Botox apare în medie după două săptămâni de la injectare, iar rezultatul final se va putea observa. Rezultatele durează 3-6 luni, în funcție de doza administrată și zona tratată.

Ce se întâmplă după intervenție?

După intervenție nu este necesară recuperarea, poți relua activitățile normale imediat, însă pentru a evita echimozele (vânătăile) și migrarea soluției în alți mușchi ai feței, este indicat să ții însă cont de sfatul medicului. Unele activități ce implică mușchii feței trebuie evitate pentru o perioadă. Masajul facial, expunerea la soare, la două săptămâni, respectiv trei zile, trebuie evitate. Și consumul anumitor medicamente, precum ibuprofenul sau aspirina este interzis cu zece zile, înainte si după interventie.

Important și de reținut este faptul că, botoxul nu se injectează în buze, așa cum este adesea confundat.

Următorul pas este simplu! Soliciți o consultație cu unul dintre noi, Dr. Iulia Muraru sau Dr. Dragoș Muraru. Noi te vom prelua și vom fi bucuroși să te cunoaștem și să te ghidăm, pas cu pas, astfel încât tu să obții cele mai bune rezultate.