Proceduri Nechirurgicale

Terapia PRP (Platelet Rich Plasma)

Specialiști în regenerarea cu sânge propriu

Detalii procedură

Durată intervenție

Tip anestezie

Spitalizare

Timp recuperare

Preț

Terapia PRP (Platelet Rich Plasma – plasmă îmbogățită cu trombocite) este cunoscută și sub denumirea de “Terapia Vampir” și se referă la procesul de injectare cu plasmă și trombocite proprii pacientului, în scopul tratamentul estetic al ridurilor sau al cicatricilor, conferind un aspect luminos, ferm și neted al pielii.

Cui se adresează?

Tratamentul PRP se adresează persoanelor mature, atât femeilor cât și bărbaților, care își doresc recăpătarea  aspectului tânăr al pielii de la nivelul feței, gâtului și decolteului, mâinilor, a scalpului, dar și a altor zone ale corpului.

În plus, tratamentul PRP grăbește vindecarea și stimulează regenerarea țesuturilor afectate, fiind utilizat și în scopul vindecării rănilor, a traumatismelor și a leziunilor articulare, chiar de către sportivii de performanță.

De asemenea, terapia este folosită pentru îmbunătățirea calității firului de păr și stimularea creșterii acestuia. Acest tip de procedură este adresat mai ales bărbaților care doresc să prevină calviția.

Tratamentul PRP este indicat pentru:

 • Rejuvenarea feței și obținerea unui aspect mai tânăr și mai odihnit
 • Rejuvenarea mâinilor (fața dorsală a mâinii), în scopul de a crește elasticitatea și fermitatea tegumentară
 • Ameliorarea aspectul cicatricilor
 • Stimularea creșterii părului
 • Rejuvenarea pielii și regenerarea țesuturilor afectate din alte zone precum: brațe, fese, coapse, gambe și abdomen.

Ce presupune intervenția?

Terapia PRP (terapia vampir) presupune recoltarea unei cantități de aproximativ 8 ml sânge din brațul pacientului, urmată de separarea plasmei și a trombocitelor de restul componentelor sângelui, printr-un proces de centrifugare și, mai apoi, injectarea plasmei și a trombocitelor rezultate, în zonele specifice.

Separarea se va realiza printr-un proces de centrifugare a probei de sânge recoltată și necesită utilizarea unui echipament special de centrifugare.

Terapia este minim invazivă și se desfășoară fără a fi necesară o anestezie specială. După o toaletă locală minuțioasă și dezinfecția cu alcool sau clorhexidină a zonei, vom aplica cremă și gel anestezic, după care îți vom injecta cu atenție PRP sub piele, în zonele care necesită îmbunătățire.

Trombocitele se descompun și își eliberează factorii de creștere, care declanșează procesele naturale de proliferare celulară și reînnoire a țesuturilor.

Post terapie vom aplica un gel de arnică, pentru a limita eventualul edem postinjecțional și posibilele mici echimoze ce pot apărea în zona injectată.

Când PRP este utilizat pentru a trata căderea părului, pacientul trebuie să-și spele părul în ziua tratamentului și să nu folosească niciun produs pe păr. Procedura în sine durează aproximativ 30 de minute, iar în majoritatea cazurilor, se pot relua activitățile uzuale imediat după finalizarea procedurii.

Ce se întâmplă după intervenție?

Terapia necesită 3 tratamente repetate la un interval de 2-3 săptămâni, efectul acestora fiind de aproximativ 6 luni sau chiar un an. Pentru întreținere este necesar un tratament la fiecare 6 luni.

Tratamentul cu PRP poate fi asociat, și chiar este indicat a fi asociat cu injectarea de alte produse, cum ar fi acidul hialuronic, lipofilling, terapie cu toxina botulinică etc.

În cazul procedurii de stimulare a creșterii părului, trebuie să eviți spălarea zonei de tratament timp de 48 de ore.

În acest caz, efectul tratamentului este cel mai vizibil după primele șase luni. Pentru a menține îmbunătățirea creșterii și texturii părului, pot fi necesare tratamente repetate.

Este important să urmezi instrucțiunile noastre cu privire la medicamente care prelungesc sângerarea, cum ar fi aspirina, naproxenul, ibuprofenul sau diluantele sângelui.

Dacă mai ai întrebări sau dorești să afli mai multe despre Terapia PRP, ne poți adresa orice întrebare aici.

Următorul pas este simplu

Soliciți o consultație cu unul dintre noi, Dr. Iulia Muraru sau Dr. Dragoș Muraru. Noi te vom prelua și vom fi bucuroși să te cunoaștem și să te ghidăm, pas cu pas, astfel încât tu să obții cele mai bune rezultate.

Solicită informații / Programează-te pentru consultație

  Alege imaginea pe care dorești să o trimiți în limita de 2MB ( pdf; txt; jpg; jpeg; png; )

  *Sunt de acord cu prelucrarea datelor mele cu caracter personal inserate în Formularul de contact de către LUTHIEN ART ESTET SRL

  Pentru informații complete privind modul în care prelucrăm datele dvs. cu caracter personal, precum şi cu privire la drepturile dvs. în legătură cu această prelucrare, vă rugăm să consultaţi Politica noastră de confidenţialitate

  *Sunt de acord cu Termenii și Condițiile aplicabile utilizării acestui site.

  Consultaţi Termeni și condiții

  Medic specialist
  Dr. Iulia Muraru
  dragos muraru chirurgie plastica
  Medic Primar
  Dr. Dragoș Muraru

  Ce spun clienții

  O echipă de profesioniști, o echipă de nota 10! Am mers la mai multe clinici până să mă hotărăsc unde să îmi fac o operație de augmentare mamară. D-nul doctor Muraru Dragoș a fost cel care mi-a inspirat încrederea de care aveam nevoie pentru a mă decide. Un profesionist de excepție, un medic deosebit, un om minunat. Vă mulțumesc, domnule doctor Muraru!
  Laura C.
  București