Proceduri Nechirurgicale

Tratamentul cu toxina botulinică (injectare botox)

Specialiști în rejuvenarea facială

Detalii procedură

Durată intervenție

Tip anestezie

Spitalizare

Timp recuperare

Preț

Zâmbetul, încruntarea, chiar mestecatul – practic orice mișcare facială – pot duce la unul dintre cele mai comune semne de îmbătrânire – ridurile.

Acestea te pot face să pari obosit, trist sau chiar furios atunci când nu ești. Unul dintre cele mai rapide remedii pentru îndepărtarea ridurilor este injectarea de toxină botulinică de tip A.

Aceasta relaxează mușchii feței și reduce sau elimină temporar liniile fine și ridurile faciale prin blocarea temporară a terminațiilor nervoase ale mușchilor în care a fost injectată. Acest proces, care este reversibil, duce la scăderea temporară a activității mușchiului, ceea ce face ca pielea să devină netedă, iar ridurile să se diminueze.

Cui se adresează?

Tratamentul cu toxină botulinică este potrivit atât femeilor cât și bărbaților, care își doresc redobândirea rapidă a unui aspect mai relaxat și întinerit al feței.

Zonele care se pot îmbunătăți cu injecțiile cu Botox includ ridurile de expresie din zona frunții, ochilor, zona gurii și a gâtului.

Ce presupune intervenția?

Injectarea de toxină botulinică este un procedeu estetic minim invaziv, care reduce sau elimină cutele şi ridurile de expresie.

Aceasta poate părea o procedură simplă, în realitate, aceasta este atât o artă, cât și o știință, și ar trebui efectuată doar de profesioniști cu experiență în domeniul medical.

Există 43 de mușchi pe fața ta și este vital ca persoana care efectuează injecții cu toxină botulinică să înțeleagă și să identifice punctele corecte.

Pentru procedură vom folosi un ac foarte subțire pentru a injecta cantități mici de toxină botulinică în mușchii specifici. Blocând selectiv doar mușchii responsabili de apariția ridurilor de expresie, obținem un rezultat natural fără afectarea fizionomiei.

Procedeul durează de obicei mai puțin de 15 minute și nu este necesară anestezia, dar pentru confortul tău putem folosi o cremă anestezică locală pentru amorțirea zonei de injectare.

Numărul injecțiilor necesare depinde de caracteristicile tale faciale și de amploarea ridurilor.

Ce se întâmplă după intervenție?

Nu există un timp minim necesar recuperării după injectarea cu botox. Poți relua activitățile normale imediat, însă pentru a evita echimozele (vânătăile) și migrarea soluției în alți mușchi ai feței, este indicat să ții însă cont de următoarele recomandări:

 • Evită masajul facial, mai ales al zonelor tratate cu botox, în primele 2 săptămâni de la injectare pentru a evita migrarea substanței în alt mușchi;
 • Evită expunerea la soare, saună, efortul fizic prelungit în primele 3 zile după tratament;
 • Evită ibuprofenul și aspirina, dacă este posibil, cu 10 zile înainte de injecțiile cu Botox și 10 zile după. Dacă urmezi un tratament cu aspirină pentru o afecțiune medicală, consultă-ți medicul înainte de a opri medicamentul.

Efectul injecțiilor cu Botox apare în medie după două săptămâni de la injectare, iar rezultatul final se va putea observa. Rezultatele durează 3-6 luni, în funcție de doza administrată și zona tratată.

Dacă mai ai întrebări sau dorești să afli mai multe despre Injectarea cu Botox, ne poți adresa orice întrebare aici.

Următorul pas este simplu

Soliciți o consultație cu unul dintre noi, Dr. Iulia Muraru sau Dr. Dragoș Muraru. Noi te vom prelua și vom fi bucuroși să te cunoaștem și să te ghidăm, pas cu pas, astfel încât tu să obții cele mai bune rezultate.

Solicită informații / Programează-te pentru consultație

  Alege imaginea pe care dorești să o trimiți în limita de 2MB ( pdf; txt; jpg; jpeg; png; )

  *Sunt de acord cu prelucrarea datelor mele cu caracter personal inserate în Formularul de contact de către LUTHIEN ART ESTET SRL

  Pentru informații complete privind modul în care prelucrăm datele dvs. cu caracter personal, precum şi cu privire la drepturile dvs. în legătură cu această prelucrare, vă rugăm să consultaţi Politica noastră de confidenţialitate

  *Sunt de acord cu Termenii și Condițiile aplicabile utilizării acestui site.

  Consultaţi Termeni și condiții

  Medic specialist
  Dr. Iulia Muraru
  dragos muraru chirurgie plastica
  Medic Primar
  Dr. Dragoș Muraru

  Ce spun clienții

  O echipă de profesioniști, o echipă de nota 10! Am mers la mai multe clinici până să mă hotărăsc unde să îmi fac o operație de augmentare mamară. D-nul doctor Muraru Dragoș a fost cel care mi-a inspirat încrederea de care aveam nevoie pentru a mă decide. Un profesionist de excepție, un medic deosebit, un om minunat. Vă mulțumesc, domnule doctor Muraru!
  Laura C.
  București