Lipofilling facial (ridicarea obrajilor)

Una din cauzele majore ale semnelor de îmbătrânire precum pielea lasată și încrețită este, de fapt, pierderea de volum facial. 

Această procedură îți poate reda volumul facial dorit și îți poate oferi efectul de întinerire al feței.

Detalii procedură

Durată intervenție

Tip anestezie

Spitalizare

Timp recuperare

Preț

Lipofillingul facial este o procedură chirurgicală minim invazivă prin care se folosește propria grăsime pentru a umple iregularităţile şi ridurile adânci ale feţei, prin injectare.

Cui se adresează?

Procedura de lipofilling facial este indicată pentru a corecta obrajii căzuţi sau scobiţi, ridurile naso-labiale adânci şi, în unele cazuri, ridurile dintre pleoapele inferioare şi obraji.

De asemenea, lipofillingul este una dintre cele mai comune metode de augmentare a buzelor.

Pentru a apela la aceasta intervenție, este necesar să fii într-o stare bună de sănătate, să ai o greutate stabilă și să ai așteptări realiste în ceea ce privește rezultatul. În plus, este important să deții grăsimea adecvată pentru recoltare.

Cum știu dacă Lipofillingul este pentru mine?

Fiecare corp este unic și are particularitățile sale, iar pentru o decizie corectă și pentru a avea rezultatele dorite, este necesară o examinare atentă din partea medicului tău.

Noi, Dr. Iulia Muraru sau Dr. Dragoș Muraru, te vom examina atent și îți vom propune varianta optimă pentru tine și corpul tău.

Ce presupune intervenția?

Grăsimea necesară este obţinută printr-o procedură de liposucție limitată, prin una sau mai multe incizii de 3-5 mm. Grăsimea este în mod normal extrasă de la nivelul regiunii abdominale sau din regiunea medială a genunchilor, iar apoi este centrifugată și filtrată. Rezultatul procesului este un țesut gras purificat în stare lichidă, pregătit pentru injectare.

Grăsimea este apoi injectată acolo unde este nevoie. Ea este distribuită uniform în zonă prin injectarea unor cantități mici în țesuturi, astfel încât să fie înconjurată de țesut sănătos. Prin această tehnică, ne asigurăm că grăsimea transplantată va rămâne în contact cu ţesutul înconjurător care îi va furniza oxigen şi nutrienţi.

Procedura de lipofilling facial are o durată de aproximativ o oră, depinzând de mărimea suprafeţelor tratate. Anestezia se realizează local, atât în zona donatoare cât şi în zona care este tratată, dar pentru confortul pacienților putem la apela la o ușoară sedare intravenoasă.

Această tehnică produce un aspect foarte natural și prezintă un risc redus de infecție sau de respingere a grăsimii de către organism.

Ce se întâmplă după intervenție?

Recuperarea este de obicei ușoară, rezultatele putând fi, de regulă, observate rapid.

Tumefierea se va retrage gradual după trei zile de la operaţie. După aproximativ o săptămână – zece zile, te vei simţi suficient de bine pentru a-ți relua viaţa socială normală. Dacă hematoamele care s-au dezvoltat vor rămâne vizibile pentru mai mult timp, acestea vor putea fi ascunse cu ajutorul machiajului.

Vei reveni la controlul postoperator după cinci – șapte zile de la operaţie, iar mai apoi la trei săptămâni de la intervenție. Până la cel de-al doilea control, tumefierea ar trebui să dispară în totalitate, dar corecţia poate încă arăta puţin exagerat. De obicei, chirurgii corectează mai mult decât este necesar, ceea ce înseamnă că se injectează mai multă grăsime decât este necesară, și asta pentru că 25 – 30% din celulele grase transplantate nu supravieţuiesc.

Rezultatul final va fi vizibil după trei săptămâni. Chirurgul tău va face atunci fotografii pentru a le putea compara cu cele de dinainte de operaţie. O a doua sesiune poate fi programată atunci pentru a corecta eventualele scăderi de volum.

În cazul în care Lipofillingul facial va fi combinat cu alte proceduri chirurgicale, timpul de recuperare poate fi mai lung.

Dacă mai ai întrebări sau dorești să afli mai multe despre Lipofilling facial, ne poți adresa orice întrebare în formularul de mai jos sau solicita o consultație gratuită.

Următorul pas este simplu:

Soliciți o consultație cu unul dintre noi, Dr. Iulia Muraru sau Dr. Dragoș Muraru. Noi te vom prelua și vom fi bucuroși să te cunoaștem și să te ghidăm, pas cu pas, astfel încât tu să obții cele mai bune rezultate.

Solicită informații / Programează-te pentru consultație

  Alege imaginea pe care dorești să o trimiți în limita de 2MB ( pdf; txt; jpg; jpeg; png; )

  *Sunt de acord cu prelucrarea datelor mele cu caracter personal inserate în Formularul de contact de către LUTHIEN ART ESTET SRL

  Pentru informații complete privind modul în care prelucrăm datele dvs. cu caracter personal, precum şi cu privire la drepturile dvs. în legătură cu această prelucrare, vă rugăm să consultaţi Politica noastră de confidenţialitate

  *Sunt de acord cu Termenii și Condițiile aplicabile utilizării acestui site.

  Consultaţi Termeni și condiții

  Medic specialist
  Dr. Iulia Muraru
  dragos muraru chirurgie plastica
  Medic Primar
  Dr. Dragoș Muraru

  Ce spun clienții

  O echipă de profesioniști, o echipă de nota 10! Am mers la mai multe clinici până să mă hotărăsc unde să îmi fac o operație de augmentare mamară. D-nul doctor Muraru Dragoș a fost cel care mi-a inspirat încrederea de care aveam nevoie pentru a mă decide. Un profesionist de excepție, un medic deosebit, un om minunat. Vă mulțumesc, domnule doctor Muraru!
  Laura C.
  București