Mastopexia (ridicarea sânilor)

Odată cu înaintarea în vârstă sau după naștere, sânul își va schimba în mod natural forma și volumul. Cu timpul, sânul va avea o formă alungită și își va pierde din fermitate.

Detalii procedură

Durată intervenție

Tip anestezie

Spitalizare

Timp recuperare

Preț

Soluția noastră pentru acestă problemă este operația de ridicare a sânilor, mastopexia. O ridicare a sânului îți poate reda încrederea în tine și te poate ajuta să ai din nou sâni frumoși.

În cadrul acestei intervenții, medicii noștri, Dr.Iulia Muraru sau Dr. Dragoș Muraru, îți vor corecta forma sânilor lăsați și îți vor reda un decolteu atrăgător.

Cui se adresează?

Cel mai adesea, această intervenție este solicitată de femeile care au avut copii, cele care au alăptat sau cele care au pierdut brusc și semnificativ în greutate, iar acum își doresc să aibă sânii pe care îi aveau înainte sau poate chiar mai atrăgători decât erau înainte.

Mastopexia poate fi de două feluri:

 • Mastopexie bilaterală – intervenția la ambii sâni
 • Mastopexie unilaterală – intervenția la un singur sân, în cazul unor asimetrii.

Este important să știi că mastopexia este o intervenție de lifting al sânilor. Dacă nu este realizată cu ajutorul unui implant mamar, acest tip de operație NU îți va oferi sâni mai mari.

Femeile care doresc și o mărire a sânilor, pot lua în considerare o intervenție care combină aceste două proceduri, ridicarea sânilor și mărirea acestora, adică, mastopexia cu implant mamar.

Cum știu dacă mastopexia este pentru mine?

Fiecare corp este unic și are particularitățile sale, iar pentru o decizie corectă și pentru a avea rezultatele dorite, este necesară o examinare atentă din partea medicului tău.

În plus, sunt anumite condiții de care va trebui să ții cont înainte să apelezi la această intervenție. Însă nu-ți face griji, în timpul consultației, medicii noștri, Dr. Iulia Muraru și Dr. Dragoș Muraru vor avea grijă să te pună la curent cu toate informațiile necesare.

Ce presupune intervenția?

Pe scurt, mastopexia este o procedură chirurgicală pentru ridicarea și redimensionarea sânilor.

Intervenția durează între 2 și 3 ore și se efectuează sub anestezie generală.

Prin mastopexie îți vom redimensiona sânii, prin îndepărtarea pielii în exces, vom remoda țesutul mamar și vom repoziționa mamelonul, astfel încât sânii tăi să recapete forma și fermitatea dorită.

Există mai multe tipuri de incizii și opțiuni chirurgicale atunci când ai în vedere mastopexia, iar pentru a avea rezultatele dorite, medicii noștri te vor ghida să optezi pentru cea mai potrivită opțiune, în funcție de anatomia corpului tău, volumul sânului, gradul de ptoza și poziția mamelonului.

Operația se va desfășura sub anestezie generală, iar medicii noștri vor avea grija ca inciziile să fie cât mai subtile, astfel încât, după vindecare, acestea să devină cât mai puțin vizibile.

Reține că odată cu operația de ridicare de sân, poți opta pentru reducerea dimensiunii areolei, pielea mai întunecată din jurul mamelonului. Iar dacă sânii tăi sunt mici sau au pierdut mult din volum, implanturile mamare împreună cu mastopexia pot crește atât fermitatea cât și dimensiunea sânilor tăi.

Ce se întâmplă după intervenție?

După operație îți vom bandaja sânii și veți primi o bustieră specială pe care o vei purta peste compresele sterile.

Cel mai probabil, după intervenție sânii tăi vor fi inflamați și vei simți un disconfort moderat timp de o zi sau două. Durerea nu va fi una severă, însă orice disconfort care va apărea poate fi ameliorat cu ajutorul analgezicelor prescrise de către medicii noștri.

Alte simtome care pot apărea, dar care sunt absolut normale, sunt vânătăile din jurul sânilor sau mâncărimile.

În câteva zile, bandajele vor fi înlocuite cu un sutien chirurgical. Va trebui să porți acest sutien timp de trei până la patru săptămâni.

În cele mai frecvente cazuri, poți reveni la muncă după 2-4 zile, însă este bine să îți limitezi activitățile în prima săptămână după operație. Activitățile care solicită efortul fizic sunt interzise în prima săptămână.

Îți vom elimina suturile după două săptămâni, însă până atunci este important să eviți presiunea pe piept și să incerci să dormi doar de spate.

Dacă mai ai întrebări sau dorești să afli mai multe despre intervenția de ridicare a sânilor, ne poți adresa orice întrebare aici sau poți descărca ghidul cu Tot ce trebuie să știi despre ridicarea sânilor

Condițiile pe care este important să le îndeplinești atunci când îți dorești o operație de mastopexie:

 • vârsta minimă: 18 ani;
 • tu ești cea care își dorește modificarea/îmbunătățirea aspectului fizic și nu altă persoană;
 • ai o stare de sănătate bună;
 • ești nefumătoare;
 • ai un istoric medical corespunzător al structurii țesutului mamar glandular;
 • ai o greutate stabilă;
 • nu ești însărcinată;
 • nu alăptezi;
 • nu ai în plan, în viitorul apropiat;
 • nu prezinți riscul de a forma cicatrici cheloide;
 • ai un tonus bun la nivelul epidermei.

Dacă îți dorești să apelezi la o intervenție de mastopexie, ia în calcul să ne pui la dispoziție istoricul tău medical, inclusiv cel al unor intervenții chirurgicale anterioare, dacă este cazul, cu tratamentele aflate în curs de administrare. De asemenea, dacă ai trecut prin biopsii ale sânului, dacă suferi de boli cronice sau dacă ai alergii la anumite medicamente, te vom ruga să ne informezi.

Nu este cazul să îți faci griji. Ca orice intervenție chirurgicală, trebuie tratată ca atare. Pentru siguranța ta și pentru a avea rezultatul dorit, trebuiesc luate în calcul toate măsurile necesare.

Solicită informații / Programează-te pentru consultație

  Alege imaginea pe care dorești să o trimiți în limita de 2MB ( pdf; txt; jpg; jpeg; png; )

  *Sunt de acord cu prelucrarea datelor mele cu caracter personal inserate în Formularul de contact de către LUTHIEN ART ESTET SRL

  Pentru informații complete privind modul în care prelucrăm datele dvs. cu caracter personal, precum şi cu privire la drepturile dvs. în legătură cu această prelucrare, vă rugăm să consultaţi Politica noastră de confidenţialitate

  *Sunt de acord cu Termenii și Condițiile aplicabile utilizării acestui site.

  Consultaţi Termeni și condiții

  Medic specialist
  Dr. Iulia Muraru
  dragos muraru chirurgie plastica
  Medic Primar
  Dr. Dragoș Muraru

  Ce spun clienții

  O echipă de profesioniști, o echipă de nota 10! Am mers la mai multe clinici până să mă hotărăsc unde să îmi fac o operație de augmentare mamară. D-nul doctor Muraru Dragoș a fost cel care mi-a inspirat încrederea de care aveam nevoie pentru a mă decide. Un profesionist de excepție, un medic deosebit, un om minunat. Vă mulțumesc, domnule doctor Muraru!
  Laura C.
  București