Otoplastia (remodelarea urechii)

Urechile proeminente reprezintă o problemă foarte frecventă în rândul populației și, deși este o afecțiune inofensivă, poate afecta emoțional persoanele în cauză. Copii sunt, cel mai adesea, vizaţi de situaţii în care sunt tachinați de colegii lor din cauza unui astfel de defect.

Detalii procedură

Durată intervenție

Tip anestezie

Spitalizare

Timp recuperare

Preț

Scopul operației este de a remodela cartilajul urechii pentru a produce o formă mai plăcută din punct de vedere estetic și pentru a corecta proeminența.

Intervenția la nivelul urechii externe, otoplastia, poate îmbunătăţi forma, poziţia şi proporţia urechii. Poate corecta un defect al structurii urechii, prezent de la naștere şi devenit vizibil odată cu creșterea, sau poate trata deformări cauzate de accidente.

Cui se adresează?

Chirurgia de remodelare a urechii poate fi efectuată oricând după vârsta de cinci ani. Atât copiii cât și adulții pot avea un rezultat excelent în urma operației.

Este recomandat ca otoplastia să fie efectuată la vârsta de 6 ani, atunci când cartilajele auriculare sunt complet dezvoltate, și înainte de a intra în mediul școlar.

Această interventie pare a fi una estetică însă, de fapt, este o intervenţie de reconstrucţie ce are un impact pozitiv şi pe termen lung asupra psihicului pacientului. O persoană cu urechi prea mari, dimensionate neuniform sau clăpăuge poate avea de suferit.

Otoplastia ajuta la îmbunătăţirea considerabilă a stimei de sine şi al aspectului persoanei afectate.

OTOPLASTIA POATE TRATA:

 • Urechi excesiv de mari – o condiţie rară numită macrotia
 • Urechi decolate, pe o parte sau pe ambele, în diferite grade, dacă nu sunt asociate cu pierderea auzului
 • Nemulţumirea faţă de otoplastii anterioare, în cazul adulţilor.

Cum știu dacă Otoplastia este pentru mine?

Fiecare corp este unic și are particularitățile sale, iar pentru o decizie corectă și pentru a avea rezultatele dorite, este necesară o examinare atentă din partea medicului tău.

Noi, Dr. Iulia Muraru sau Dr. Dragoș Muraru, te vom examina atent și îți vom propune varianta optimă pentru tine și pentru a avea rezultatele dorite.

Ce presupune intervenția?

Intervenţia durează maxim două ore şi implică o anestezie locală, dacă este necesară, pentru confortul pacientului.

La copii operația se efectuează sub anestezie generală.

Vom face o incizie mică în spatele urechii, prin care vom insera niște fire. Acestea vor fi folosite pentru a remodela cartilajul urechii. Câteodată, este necesară și scoaterea unei porțiuni de cartilaj de la nivelul urechii.

Ce se întâmplă după intervenție?

După intervenție, îți vom aplica pansamente în jurul urechilor și îți vom bandaja capul în zona urechilor. De regula, vei putea merge acasă în aceeași zi. 

Vei reveni la noi după o săptămână pentru examinare și pentru schimbarea pansamentului.

După o săptămână, disconfortul ar trebui să fie minim și să poți reveni la activități ușoare care nu solicită efort fizic sau intens.

Recuperarea presupune un tratament medicamentos şi purtarea unui pansament de protecţie, pentru a evita sângerarea zonei. Este necesară purtarea unei bentițe o perioadă de până la 2 săptămâni permanent, apoi până la o lună pe perioada nopții. Riscurile unei astfel de operaţii sunt inexistente, iar complicaţiile sunt rare şi minore.

Dacă mai ai întrebări sau dorești să afli mai multe despre Otoplastie, ne poți adresa orice întrebare în formularul de mai jos sau solicita o consultație gratuită.

Următorul pas este simplu:

Soliciți o consultație cu unul dintre noi, Dr. Iulia Muraru sau Dr. Dragoș Muraru. Noi te vom prelua și vom fi bucuroși să te cunoaștem și să te ghidăm, pas cu pas, astfel încât tu să obții cele mai bune rezultate.

Solicită informații / Programează-te pentru consultație

  Alege imaginea pe care dorești să o trimiți în limita de 2MB ( pdf; txt; jpg; jpeg; png; )

  *Sunt de acord cu prelucrarea datelor mele cu caracter personal inserate în Formularul de contact de către LUTHIEN ART ESTET SRL

  Pentru informații complete privind modul în care prelucrăm datele dvs. cu caracter personal, precum şi cu privire la drepturile dvs. în legătură cu această prelucrare, vă rugăm să consultaţi Politica noastră de confidenţialitate

  *Sunt de acord cu Termenii și Condițiile aplicabile utilizării acestui site.

  Consultaţi Termeni și condiții

  Medic specialist
  Dr. Iulia Muraru
  dragos muraru chirurgie plastica
  Medic Primar
  Dr. Dragoș Muraru

  Ce spun clienții

  O echipă de profesioniști, o echipă de nota 10! Am mers la mai multe clinici până să mă hotărăsc unde să îmi fac o operație de augmentare mamară. D-nul doctor Muraru Dragoș a fost cel care mi-a inspirat încrederea de care aveam nevoie pentru a mă decide. Un profesionist de excepție, un medic deosebit, un om minunat. Vă mulțumesc, domnule doctor Muraru!
  Laura C.
  București