Lifting sprâncene

Odată cu înaintarea în vârstă, pielea își pierde natural din elasticitate, intervine fenomenul de ptoza (lăsare) a pielii și astfel, trăsăturile faciale se schimbă, făcându-te să pari mai obosit, supărat, sau mai în vârstă decât ești.

Detalii procedură

Durată intervenție

Tip anestezie

Spitalizare

Timp recuperare

Preț

De cele mai multe ori, aceste schimbări apar mai întâi la nivelul frunții și a regiunii sprâncenoase.

Un lifting al sprâncenelor, poate îmbunătăți aspectul general al feței, redând un aspect mai ferm, proaspăt și revigorat.

Cui se adresează?

Sprâncenele conturează ochii, de aceea aspectul acestei zone este un element important în estetica facială.

Operația de lifting sprâncene este recomandată dacă ai sprâncenele lăsate și prin urmare chipul tău capătă astfel un aspect apăsător, încruntat sau trist.

În plus, ptoza sprâncenelor poate accentua ptoza palpebrală și astfel vederea poate fi îngreunată. De aceea, un lifting de sprâncene este deseori combinat cu procedură de blefaroplastie (chirurgia pleoapelor), deoarece sprâncenele cu un aspect lăsat deseori contribuie și la problema unor “pleoape căzute”.

În urma acestei proceduri, chipul tău își va recăpăta tonusul, iar forma sprâncenelor va ajuta la îmbunătățirea aspectului general al feței.

Cum știu dacă Liftingul de sprâncene este pentru mine?

Fiecare corp este unic și are particularitățile sale, iar pentru o decizie corectă și pentru a avea rezultatele dorite, este necesară o examinare atentă din partea medicului tău.

Noi, Dr. Iulia Muraru sau Dr. Dragoș Muraru, te vom examina atent și îți vom propune varianta optimă pentru tine și pentru a avea rezultatele dorite.

Ce presupune intervenția?

Liftingul de sprâncene crează un efect de revigorare, oferindu-ți astfel un aspect mai relaxat și mai tânăr al feței.

Corectarea sprâncenelor lăsate se realizează prin incizii la nivelul tâmplelor şi a scalpului, sau prin plasarea unor incizii eliptice în regiunea superioară a sprâncenelor. Această tehnică poate fi efectuată în combinaţie cu incizii ascunse la nivelul cutelor naturale ale pleoapelor superioare, pentru a elimina ridurile de expresie (încruntare) situate între sprâncene sau la rădăcina nasului.

Liniile inciziei unei proceduri de lifting sprâncene vor fi bine ascunse în păr sau în contururile naturale ale feței, cu excepția cazurilor în care sunt plasate în linia părului pentru a îngusta fruntea.

Liftingul sprâncenelor poate fi menţinut prin utilizarea de:

 • Suturi permanente
 • Mici şuruburi chirurgicale
 • Dispozitive de fixare ce sunt absorbite ulterior de organism, ascunse în zona tâmplelor.

Ce se întâmplă după intervenție?

După intervenţie, zona frunţii poate fi lipită cu benzi adezive și vei purta un bandaj de susținere, pentru a reduce tumefierea. Uneori se utilizează un tub subţire pentru a drena sângele în exces sau fluidele care se pot acumula sub piele.

Vindecarea inițială a plăgilor poate dura de la 5 până la 10 zile, după care suturile sau agrafele vor fi îndepărtate. Tumefierea și echimozele vor fi mai vizibile în primele zile după operație, dar se vor estompa treptat.

Îți recomandăm evitarea activităților fizice solicitante, timp de 2-3 săptămâni după intervenție. În mod normal, după această perioadă îți poți relua activitățile curente. De obicei, munca de birou poate fi reluată după câteva zile.

Rezultatele apar treptat, pe măsură ce tumefierea şi hematoamele dispar, lăsând loc unei frunți cu aspect fin şi neted şi un chip mai liniștit și mai întinerit.

După intervenție, vei primi instrucțiuni specifice cazului tău, care vor include informații precum: cum să îngrijești zona inciziei; medicamentele indicate pentru a favoriza vindecarea şi pentru a reduce riscul potențial de infecție; informații despre cum și ce anume trebuie supravegheat– local sau la nivelul întregului organism; precum şi perioadele de control postoperator. Vom stabili împreună o serie de consultații, la intervale regulate, pentru a monitoriza procesul de vindecare și pentru a ne asigura că vei obține cele mai bune rezultate.

Dacă mai ai întrebări sau dorești să afli mai multe despre intervenția de lifting de sprâncene, ne poți adresa orice întrebare aici sau solicita o consultație gratuită.

Următorul pas este simplu:

Soliciți o consultație cu unul dintre noi, Dr. Iulia Muraru sau Dr. Dragoș Muraru. Noi te vom prelua și vom fi bucuroși să te cunoaștem și să te ghidăm, pas cu pas, astfel încât tu să obții cele mai bune rezultate.

Solicită informații / Programează-te pentru consultație

  Alege imaginea pe care dorești să o trimiți în limita de 2MB ( pdf; txt; jpg; jpeg; png; )

  *Sunt de acord cu prelucrarea datelor mele cu caracter personal inserate în Formularul de contact de către LUTHIEN ART ESTET SRL

  Pentru informații complete privind modul în care prelucrăm datele dvs. cu caracter personal, precum şi cu privire la drepturile dvs. în legătură cu această prelucrare, vă rugăm să consultaţi Politica noastră de confidenţialitate

  *Sunt de acord cu Termenii și Condițiile aplicabile utilizării acestui site.

  Consultaţi Termeni și condiții

  Medic specialist
  Dr. Iulia Muraru
  dragos muraru chirurgie plastica
  Medic Primar
  Dr. Dragoș Muraru

  Ce spun clienții

  O echipă de profesioniști, o echipă de nota 10! Am mers la mai multe clinici până să mă hotărăsc unde să îmi fac o operație de augmentare mamară. D-nul doctor Muraru Dragoș a fost cel care mi-a inspirat încrederea de care aveam nevoie pentru a mă decide. Un profesionist de excepție, un medic deosebit, un om minunat. Vă mulțumesc, domnule doctor Muraru!
  Laura C.
  București