Lifting de Buze

Buzele au un rol foarte important în estetica facială, însă odată cu vârsta, buzele își pierd din volum, se alungesc și își pierd din intensitatea culorii.

Liftingul de buze ajută la îmbunătățirea aspectului natural al buzelor, cu ajutorul intervenției chirurgicale.

Detalii procedură

Durată intervenție

Tip anestezie

Spitalizare

Timp recuperare

Preț

Cui se adresează?

Liftingul de buze te poate ajuta dacă ești nemulțumită de mărimea actuală a buzelor și îți dorești augmentarea volumului.

De asemenea, poți recurge la această procedură pentru accentuarea conturului roșu al buzelor sau dacă ai nevoie de corectarea unor eventuale asimetrii ale buzelor, congenitale sau survenite în urma unor traumatisme.

Se recomandă pacienților care doresc rezultate permanente, deoarece, spre deosebire de soluțiile noninvazive, cum ar fi injectarea de acid hialuronic, liftingul de buze este o soluție permanentă.

Cum știu dacă Liftingul de buze este pentru mine?

Fiecare corp este unic și are particularitățile sale, iar pentru o decizie corectă și pentru a avea rezultatele dorite, este necesară o examinare atentă din partea medicului tău.

Noi, Dr. Iulia Muraru sau Dr. Dragoș Muraru, te vom examina atent și îți vom propune varianta optimă pentru tine și pentru a avea rezultatele dorite.

Ce presupune intervenția?

În funcție de dorința pacientului și de îmbunătățirile necesare, există mai multe metode chirurgicale:

 • Transferul de grăsime proprie;
 • Liftingul buzei superioare;
 • Avansarea mucoasei;
 • Avansarea vermilionului;
 • Liftingul colțurilor gurii.

În cazul transferului de grăsime proprie (lipofilling), se recoltează țesut adipos din zone care prezintă depozite de grăsime, cum ar fi: abdomenul, fesele, regiunea interioară a coapselor, șold etc. Acesta se prelucrează și se injectează pentru modelarea buzelor.

Grăsimea este distribuită uniform, prin injectarea de cantități mici în țesuturi, astfel încât aceasta să fie înconjurată de țesut sănătos.

Prin această tehnică, ne asigurăm că grăsimea transplantată va ramâne în contact cu țesutul înconjurător, care îi va furniza oxigen și nutrienți.

Lipofillingul este una dintre cele mai comune metode de augmentare a buzelor.

Liftingul buzei superioare – prin această procedură, vom exciza un fragment de piele de lângă marginea inferioară a nărilor (sub nas) și vom avansa pielea pentru a ridica buza superioară. Procedura durează mai puțin de o oră și se efectuează sub anestezie locală. Liftingul buzei superioare oferă avantajul unui efect natural de volum și contur.

În cazul procedurii de avansare a vermilionului, vom exciza o fâșie de piele de câțiva milimetri din vecinătatea zonei pigmentate a buzei (partea roz a buzei). Intervenția este adresată, în principal, pacienților în vârstă, care au pierdut din grosimea buzelor odată cu trecerea timpului. Se poate realiza pentru o singură buză sau pentru ambele buze.

Avansarea mucoasei buzelor – presupune o incizie în formă de zig-zag pe partea inferioară a buzei și ridicarea unor mici triunghiuri de mucoasă, care se suturează pe fața anterioară a buzelor.

Liftingul colțurilor gurii – această procedură este adresată pacienților care prezintă buze subțiri și au colțurile gurii orientate în jos. Intervenția chirurgicală se realizează prin excizia unei elipse de câțiva milimetri de piele, deasupra marginii buzei superioare, urmată de sutura tegumentului rămas.

Ce se intamplă după intervenție?

În cazul lipofillingului, rata de integrare a celulelor transferate este în jur de 30%, o parte din celule nereușind să supraviețuiască, iar grăsimea se va resorbi în timp. Astfel, pentru a obține cele mai bune rezultate sunt necesare aproximativ 3 tratamente, la interval de 6-8 săptămâni.

Zonele de unde se va recolta grăsimea vor prezenta edem și echimoze, care vor dispărea în 1-2 săptămâni.

În cazul liftingul buzei superioare, zona va fi inflamată timp de 1-2 zile. Vei resimți un diconfort moderat. Îți recomandăm aplicarea compreselor de gheață peste incizie pentru a grăbi procesul de vindecare. Suturile vor fi extrase după 7 zile. Rezultatele vor fi vizibile imediat și vor fi permanente, iar cicatricea postoperatorie va deveni, în timp, insesizabilă.

În urma intervenției de avansare a vermilionului, edemul și echimozele postoperatorii vor dispărea în 7-10 zile de la intervenție, iar cicatricea restantă poate fi mascată prin tatuarea conturului buzelor.

În cazul procedurii de avansare a mucoasei buzelor, vindecarea este rapidă, însă poate dura până la 2-3 săptămâni la anumiți pacienți, în funcție de gradul de edem și de capacitatea de recuperare a fiecărui pacient.

În cazul intervenției de lifting al colțurilor gurii, cicatricile sunt în zone vizibile, însă acest lucru poate fi ameliorat prin tatuarea conturului buzelor.

Dacă mai ai întrebări sau dorești să afli mai multe despre liftingul de buze, ne poți adresa orice întrebare în formularul de mai jos.

În urma consultației vei primi de la noi toate informațiile necesare, referitoare la cum să te pregatești de intervenție, dar și ce ai de făcut după aceasta, astfel încât recuperarea ta să fie cât mai ușoară și cât mai rapidă, iar rezultatele să fie cele dorite.

Următorul pas este simplu:

Soliciți o consultație cu unul dintre noi, Dr. Iulia Muraru sau Dr. Dragoș Muraru. Noi te vom prelua și vom fi bucuroși să te cunoaștem și să te ghidăm, pas cu pas, astfel încât tu să obții cele mai bune rezultate.

Solicită informații / Programează-te pentru consultație

  Alege imaginea pe care dorești să o trimiți în limita de 2MB ( pdf; txt; jpg; jpeg; png; )

  *Sunt de acord cu prelucrarea datelor mele cu caracter personal inserate în Formularul de contact de către LUTHIEN ART ESTET SRL

  Pentru informații complete privind modul în care prelucrăm datele dvs. cu caracter personal, precum şi cu privire la drepturile dvs. în legătură cu această prelucrare, vă rugăm să consultaţi Politica noastră de confidenţialitate

  *Sunt de acord cu Termenii și Condițiile aplicabile utilizării acestui site.

  Consultaţi Termeni și condiții

  Medic specialist
  Dr. Iulia Muraru
  dragos muraru chirurgie plastica
  Medic Primar
  Dr. Dragoș Muraru

  Ce spun clienții

  O echipă de profesioniști, o echipă de nota 10! Am mers la mai multe clinici până să mă hotărăsc unde să îmi fac o operație de augmentare mamară. D-nul doctor Muraru Dragoș a fost cel care mi-a inspirat încrederea de care aveam nevoie pentru a mă decide. Un profesionist de excepție, un medic deosebit, un om minunat. Vă mulțumesc, domnule doctor Muraru!
  Laura C.
  București