Liftingul de gât (liftingul cervical)

Pe măsură ce îmbătrânim, cantitatea de colagen scade, iar pielea noastră își pierde din elasticitate.

Atunci când pielea din zona gâtului își pierde elasticitatea, intervine apariția ridurilor și acumularea în exces de piele si grăsime, sub bărbie.

Detalii procedură

Durată intervenție

Tip anestezie

Spitalizare

Timp recuperare

Preț

Cui se adresează?

Liftingul de gât se adresează celor care au exces de piele și grăsime sub bărbie.

Această intervenție poate trata:

 • bărbia dublă sau gușa
 • surplusul de piele în zona gâtului
 • aspectul nedefinit al maxilarului
 • pielea în exces, ridurile
 • conturul dintre gât, linia maxilarului și bărbie nedefinite

Întrucât îmbătrânim diferit, nu există o vârstă ideală pentru a apela la liftingul de gât. Atât bărbații, cât și femeile pot lua în considerare un lifting al gâtului.

Scopul nostru prin această intervenție este de a îmbunătăți tonusul și aspectul gâtului, prin remodelarea pielii și țesutului subcutanat lax și/sau în exces de sub bărbie.

Cum știu dacă Liftingul de gât este pentru mine?

Fiecare corp este unic și are particularitățile sale, iar pentru o decizie corectă și pentru a avea rezultatele dorite, este necesară o examinare atentă din partea medicului tău.

Noi, Dr. Iulia Muraru sau Dr. Dragoș Muraru, te vom examina atent și îți vom propune varianta optimă pentru tine și pentru a avea rezultatele dorite.

Ce presupune intervenția?

Liftingul de gât include o gamă largă de proceduri care se pot realiza pentru a îmbunătăți aspectul zonei gâtului.

Principalele proceduri sunt următoarele:

LIPOSUCȚIA – se realizează printr-o incizie mică plasată sub bărbie, urmată de îndepărtarea excesului de grăsime din această zonă. Dintr-un set de proceduri realizate la nivelul gâtului, aceasta va fi prima intervenție și durează aproximativ o oră.

SUBMENTOPLASTIA – este o intervenție recomandată pacienților care prezintă surplus tegumentar și adipos moderat. Această procedură se realizează prin efectuarea unei incizii sub bărbie urmată de extragerea țesutului adipos, realinierea mușchilor și întinderea țesutului tegumentar.

RESTAURAREA MUȘCHIULUI SUPERFICIAL AL GÂTULUI – cu ajutorul acestei intervenții refacem mușchii mimicii prin suturarea benzilor formate în urma fisurii acestora. Odată cu înaintarea în vârstă, mușchii mimicii se fisurează și formează aceste benzi inestetice. Suturarea mușchilor scindați se realizează prin întinderea și definirea maxilarului, iar în unele cazuri se realizează prin relaxarea mușchilor care sunt responsabili de formarea acestor benzi.

CERVICOPLASTIA – se efectuează printr-o serie de incizii sub bărbie sau după urechi cu ajutorul cărora se elimină pielea în exces. Această procedură este adoptată, în special, la pacienții supraponderali și se poate efectua împreună cu un lifting facial, liposucție sau un implant de bărbie.

Liftingul de gât nu necesită întotdeauna anestezie generală, însă se poate opta pentru aceasta și pentru confortul pacientului.

Ce se întâmplă după intervenție?

Postoperator vei purta un bandaj compresiv, timp de cel puțin o săptămână. Pentru rezultate optime, perioada de recuperare este esențială, de aceea este foarte important să respecți instrucțiunile primite după intervenție.

Cicatricile vor fi minime și, de cele mai multe ori, sunt perfect ascunse sub bărbie sau după urechi.

Poți reveni la serviciu după aproximativ 10 – 14 zile de la intervenție, iar activitatea sportivă trebuie evitată în această perioadă.

Pentru un rezultat ideal este indicat să nu existe fluctuații în greutate, cel puțin șase luni după intervenție.

Intervenția are efect imediat, iar rezultatele sunt de lungă durată. Cu toate acestea, intervenția nu oprește procesul de îmbătrânire, iar în timp gâtul își poate recăpăta aspectul inițial.

Dacă mai ai întrebări sau dorești să afli mai multe despre liftingul gâtului, ne poți adresa orice întrebare în formularul de mai jos.

În urma consultației vei primi de la noi toate informațiile necesare, referitoare la cum să te pregătești de intervenție, dar și ce ai de făcut după aceasta, astfel încât recuperarea ta să fie cât mai ușoară și cât mai rapidă, iar rezultatele să fie cele dorite.

Următorul pas este simplu:

Soliciți o consultație cu unul dintre noi, Dr. Iulia Muraru sau Dr. Dragoș Muraru. Noi te vom prelua și vom fi bucuroși să te cunoaștem și să te ghidăm, pas cu pas, astfel încât tu să obții cele mai bune rezultate.

Solicită informații / Programează-te pentru consultație

  Alege imaginea pe care dorești să o trimiți în limita de 2MB ( pdf; txt; jpg; jpeg; png; )

  *Sunt de acord cu prelucrarea datelor mele cu caracter personal inserate în Formularul de contact de către LUTHIEN ART ESTET SRL

  Pentru informații complete privind modul în care prelucrăm datele dvs. cu caracter personal, precum şi cu privire la drepturile dvs. în legătură cu această prelucrare, vă rugăm să consultaţi Politica noastră de confidenţialitate

  *Sunt de acord cu Termenii și Condițiile aplicabile utilizării acestui site.

  Consultaţi Termeni și condiții

  Medic specialist
  Dr. Iulia Muraru
  dragos muraru chirurgie plastica
  Medic Primar
  Dr. Dragoș Muraru

  Ce spun clienții

  O echipă de profesioniști, o echipă de nota 10! Am mers la mai multe clinici până să mă hotărăsc unde să îmi fac o operație de augmentare mamară. D-nul doctor Muraru Dragoș a fost cel care mi-a inspirat încrederea de care aveam nevoie pentru a mă decide. Un profesionist de excepție, un medic deosebit, un om minunat. Vă mulțumesc, domnule doctor Muraru!
  Laura C.
  București