Blefaroplastie (remodelarea estetică a pleoapelor)

Te deranjează aspectul căzut al pielii de la nivelul ochilor?

Soluția noastră este blefaroplastia, supranumită și chirurgia pleoapelor (remodelarea estetică a pleoapei). Remodelarea estetică a pleoapelor sau blefaroplastia îți oferă un efect de întinerire a feței.

Detalii procedură

Durată intervenție

Tip anestezie

Spitalizare

Timp recuperare

Preț

Pleoapele umflate sau lăsate te pot face să pari obosit și îmbătrânit. În unele cazuri, excesul de piele al pleoapei superioare îți poate diminua chiar și câmpul vizual, din cauza faptului că împiedică deschiderea completă a acestora.

Cui se adresează?

Blefaroplastia este operația care corectează aspectul de ochi “căzuți” prin îndepărtarea excesului de piele și țesut adipos din zona respectivă. Aceasta este practicată încă din perioada anilor ’70, cu rezultate excepționale atât la bărbați cât și la femei.

Deși pleoapele tind să se lase odată cu vârsta, nu există o regulă în ceea ce privește vârsta ideală pentru a apela la intervenție. Chiar și așa, cel mai adesea apelează la blefaroplastie pacienții cu vârsta de peste 35 de ani. Dacă însă moștenești aspectul de pleoape “căzute” sau umflate, poți alege această intervenție și la o vârstă mai tânără.

În cazul în care ai probleme cu glanda tiroidă, precum hipotiroidismul sau boala Graves, intervenția NU este indicată. De altfel, trebuie să ții cont și de sindromul de ochi uscat (lipsa unei cantități suficiente de lacrimi), hipertensiune sau alte boli cardiovasculare. În aceeași măsură diabetul, decolarea de retină (detașată) sau glaucomul pot constitui factori de risc.

În funcție de istoricul tău medical, înainte de intervenție, îți vom recomanda să efectuezi anumite investigații la oftalmologie sau medicină internă.

Cum știu dacă Blefaroplastia este pentru mine?

Fiecare corp este unic și are particularitățile sale, iar pentru o decizie corectă și pentru a avea rezultatele dorite, este necesară o examinare atentă din partea medicului tău.

Noi, Dr. Iulia Muraru sau Dr. Dragoș Muraru, te vom examina atent și îți vom propune varianta optimă pentru tine și corpul tău.

Ce presupune intervenția?

Blefaroplastia poate fi efectuată la oricare dintre pleoape, superioare și inferioare și presupune îndepărtarea excesului de piele și eliminarea sau repoziționarea mușchilor și/sau a grăsimii.

Intervenția durează între 1-3 ore și se efectuează atât cu anestezie locală cât și cu anestezie generală.

Inciziile sunt delicate și se fac la nivelul șanțului palpebral superior, respectiv imediat sub gene, la pleoapele inferioare, astfel încât totul să fie cât mai bine camuflat.

Toate cele patru pleoape pot fi remodelate în cadrul aceleiași intervenții chirurgicale. De asemenea, blefaroplastia poate fi asociată și cu alte tipuri de intervenții, precum liftingul facial.

Ce se întâmplă după intervenție?

După intervenție, veți constata învinețirea și chiar inflamarea regiunii din jurul ochilor. Acestea sunt efecte normale și pot persista de la câteva zile până la câteva săptămâni. Pentru ameliorare, îți recomandăm să dormi cu capul ridicat, pe mai multe perne.

Sunt situații în care ochii nu se vor închide la fel de bine ca înaintea operației, iar acest efect poate dura până la câteva săptămâni.

Un alt efect poate fi privirea încețoșată, pentru câteva zile după intervenția chirurgicală. Asta poate fi și efectul unguentului ocular și al picăturilor pe care va trebui să le aplici ulterior operației.

După aproximativ 7 zile, îți vom scoate firele, însă timp de 2 săptămâni trebuie să eviți activitățile solicitante, care îți pot ridica tensiunea oculară.

La un interval de 2-3 zile după intervenție veți putea privi din nou la televizor.

Îmbunătățirea va deveni mai evidentă în următoarele două săptămâni după intervenție, atunci când pleoapele se vor dezumfla aproape complet. În anumite cazuri poate fi nevoie și de aproape două luni pentru ca acest rezultat să fie vizibil.

La 2 săptămâni după operație vei putea purta lentile de contact, însă este posibil să te jeneze pentru o perioadă.

Te vei putea întoarce la locul de muncă după 7-10 zile, în funcție de ocupație.

În primele luni după intervenție vei avea o ușoară sensibilitate la soare și vânt, iar pentru asta îți recomandăm să porți ochelari de protecție.

Este important să reții că cicatricile pot rămâne cu o nuanță ușor roz până la 6-9 luni, în final transformându-se într-o linie albă foarte subțire.

Dacă mai ai întrebări sau dorești să afli mai multe despre blefaroplastie, ne poți adresa orice întrebare în formularul de mai jos.

În urma consultației vei primi de la noi toate informațiile necesare, referitoare la cum să te pregătești de intervenție, dar și ce ai de făcut după aceasta, astfel încât recuperarea ta să fie cât mai ușoară și cât mai rapidă, iar rezultatele să fie cele dorite.

Următorul pas este simplu:

Soliciți o consultație cu unul dintre noi, Dr. Iulia Muraru sau Dr. Dragoș Muraru. Noi te vom prelua și vom fi bucuroși să te cunoaștem și să te ghidăm, pas cu pas, astfel încât tu să obții cele mai bune rezultate.

Solicită informații / Programează-te pentru consultație

  Alege imaginea pe care dorești să o trimiți în limita de 2MB ( pdf; txt; jpg; jpeg; png; )

  *Sunt de acord cu prelucrarea datelor mele cu caracter personal inserate în Formularul de contact de către LUTHIEN ART ESTET SRL

  Pentru informații complete privind modul în care prelucrăm datele dvs. cu caracter personal, precum şi cu privire la drepturile dvs. în legătură cu această prelucrare, vă rugăm să consultaţi Politica noastră de confidenţialitate

  *Sunt de acord cu Termenii și Condițiile aplicabile utilizării acestui site.

  Consultaţi Termeni și condiții

  Medic specialist
  Dr. Iulia Muraru
  dragos muraru chirurgie plastica
  Medic Primar
  Dr. Dragoș Muraru

  Ce spun clienții

  O echipă de profesioniști, o echipă de nota 10! Am mers la mai multe clinici până să mă hotărăsc unde să îmi fac o operație de augmentare mamară. D-nul doctor Muraru Dragoș a fost cel care mi-a inspirat încrederea de care aveam nevoie pentru a mă decide. Un profesionist de excepție, un medic deosebit, un om minunat. Vă mulțumesc, domnule doctor Muraru!
  Laura C.
  București