Lipoaspirația (Liposucția corporală)

Lipoaspirația este cea mai frecventă operație cosmetică din întreaga lume. Este o metodă chirurgicală de îndepărtare a excesului localizat de grăsime.

Detalii procedură

Durată intervenție

Tip anestezie

Spitalizare

Timp recuperare

Preț

Lipoaspirația sau liposucția subțiază și remodelează anumite zone ale corpului, prin îndepărtarea depunerilor excesive de grăsime, îmbunătățind astfel conturul și proporțiile corpului, ceea ce duce în final la o îmbunătățire majoră a imaginii personale.

Pentru cine este Liposucția?

Liposucția este populară atât în rândul femeilor, cât și al bărbaților.

Liposucția reprezintă o soluție pentru persoanele cu exces de greutate, în ideea că modelează zone care, de obicei, nu răspund la regim alimentar sau exerciții fizice.

Trebuie să știi că Lipoaspirația nu este un tratament împotriva obezității și nu înlocuiește exercițiile fizice regulate sau obiceiurile alimentare sănătoase.

Cei mai buni candidați pentru această intervenție sunt persoanele care au depozite localizate de grăsime, dar care își mențin corpul într-o formă bună, prin exerciții regulate.

Prin Lipoaspirație se pot corecta depozitele refractare din mai multe zone ale corpului, incluzând:

 • Coapse
 • Șolduri și fese
 • Abdomen și talie
 • Brațele superioare
 • Spate
 • Genunchiul intern
 • Zona pieptului
 • Regiunea submentonieră
 • Gambe și glezne

Liposucția poate fi efectuată individual sau poate fi asociată cu alte procedee de chirurgie plastică, cum ar fi: liftingul facial, reducția mamară sau abdominoplastia.

Chiar dacă starea generală de sănătate este bună și corpul este bine întreținut, anumite persoane pot avea un contur disproporționat al corpului, din cauza depozitelor localizate de grăsime. O bună parte dintre acestea provin, mai degrabă, dintr-o moștenire ereditară decât din lipsa de antrenament sau a unui control al greutății.

Cum știu dacă Liposucția este pentru mine?

Fiecare corp este unic și are particularitățile sale, iar pentru o decizie corectă și pentru a avea rezultatele dorite, este necesară o examinare atentă din partea medicului tău.

În plus, sunt anumite condiții de care va trebui să ții cont înainte să apelezi la această intervenție. Însă nu-ți face griji, în timpul consultației, noi, Dr. Iulia Muraru și Dr. Dragoș Muraru, vom avea grijă să te punem la curent cu toate informațiile necesare.

Ce presupune intervenția?

Liposucția poate fi efectuată sub anestezie locală sau generală, în funcție de dimensiunea zonei și de cantitatea de grăsime în exces care trebuie eliminată. Medicii noștri îți vor recomanda varianta optimă în cadrul consultației.

Anestezia locală este potrivită numai dacă zona este mică și tratamentul este concentrat pur și simplu pe acea zonă. În caz contrar, în toate celelalte cazuri, intervențiile vor fi efectuate sub anestezie generală.

Intervenția propriu-zisă se realizează cu ajutorul unor incizii de obicei mici și ascunse vederii. Pentru a reduce traumele și a evita sângerările medicul infiltrează un lichid steril în zonele vizate. Apoi se utilizează o canulă (un tub subțire) pentru a disloca țesutul gras. Tot excesul de grăsime este eliminat prin aspirare.

În general, operația de lipoaspirație durează în jurul a 1-2 ore. Durata intervenției poate crește însă în funcție de numărul de zone tratate. Este posibil ca medicul să-ți recomande mai multe etape de tratament (la un interval de două – trei săptămâni) în cazul în care dorești eliminarea unei cantități mai mari de țesut gras.

Ce se întâmplă după intervenție?

La finalul intervenției, vei primi un corset special care va ajuta la conturarea pielii și care va reduce inflamația postoperatorie.

Imediat după intervenție veți resimți un disconfort pentru care veți primi calmante, antibiotice și anticoagulante, dacă este necesar. După intervenție vei fi încurajat să te mobilizezi cât mai mult, în ciuda disconfortului, făcând astfel, recuperarea va fi mai ușoară.

Poți face duș după 48 de ore de la operație și apoi se va reaplica îmbrăcămintea compresivă. De altfel, va trebui să porți acest corset timp de 6 săptămâni permanent și încă două luni intermitent ulterior (medicul va stabili aceste detalii în funcție de situație). Acesta va preveni ca sângele sau serul să nu se acumuleze sub piele.

În mod normal, poți șofa și te poți întoarce la serviciu la o săptămână după intervenție. Activitățile intense și cele sportive pot fi reluate după 4-6 săptămâni.

Rezultatele finale ale liposucției vor putea fi observate după 3-6 luni de la intervenție.

După intervenție te vom pune la curent cu toate informațiile necesare recuperării tale, în funcție de cazul tău specific și capacitatea corpului tău de vindecare.

Dacă mai ai întrebări sau dorești să afli mai multe despre lipoaspirație, ne poți adresa orice întrebare în formularul de mai jos.

În urma consultației vei primi de la noi toate informațiile necesare, referitoare la cum să te pregatești de intervenție, dar și ce ai de făcut după aceasta, astfel încât recuperarea ta să fie cât mai ușoară și cât mai rapidă, iar rezultatele să fie cele dorite.

Următorul pas este simplu:

Soliciți o consultație cu unul dintre noi, Dr. Iulia Muraru sau Dr. Dragoș Muraru. Noi te vom prelua și vom fi bucuroși să te cunoaștem și să te ghidăm, pas cu pas, astfel încât să obții cele mai bune rezultate.

Solicită informații / Programează-te pentru consultație

  Alege imaginea pe care dorești să o trimiți în limita de 2MB ( pdf; txt; jpg; jpeg; png; )

  *Sunt de acord cu prelucrarea datelor mele cu caracter personal inserate în Formularul de contact de către LUTHIEN ART ESTET SRL

  Pentru informații complete privind modul în care prelucrăm datele dvs. cu caracter personal, precum şi cu privire la drepturile dvs. în legătură cu această prelucrare, vă rugăm să consultaţi Politica noastră de confidenţialitate

  *Sunt de acord cu Termenii și Condițiile aplicabile utilizării acestui site.

  Consultaţi Termeni și condiții

  Medic specialist
  Dr. Iulia Muraru
  dragos muraru chirurgie plastica
  Medic Primar
  Dr. Dragoș Muraru

  Ce spun clienții

  O echipă de profesioniști, o echipă de nota 10! Am mers la mai multe clinici până să mă hotărăsc unde să îmi fac o operație de augmentare mamară. D-nul doctor Muraru Dragoș a fost cel care mi-a inspirat încrederea de care aveam nevoie pentru a mă decide. Un profesionist de excepție, un medic deosebit, un om minunat. Vă mulțumesc, domnule doctor Muraru!
  Laura C.
  București