Pretty girl admiring her reflection in a mirror

Augmentarea mamară nu e o intervenție pentru oricine. Iată de ce.

Augmentarea mamară sau mărirea sânilor prin intervenție chirurgicală este o procedură extrem de delicată. De aceea e bine să fii foarte bine informată înainte de a lua o astfel de decizie. Iar informațiile corecte nu le primești decât în cabinetul specialistului.

Te-ai hotărât să apelezi la augmentarea mamară prin intervenție chirurgicală? Probabil că te-ai informat bine deja și ai citit despre ce implică această procedură. Dar discuțiile cu doctorul tău sunt foarte importante înainte de a intra în sala de operație. Dr. Dragoș Muraru și Dr. Amit Beedasy, medici specialisti chirurgie plastică și microchirurgie reconstructivă în cadrul Clinicii Zetta, ne ajută să ne informăm corect.

Cum te informezi despre augmentarea mamară

Potrivit specialiștilor, sunt 5 întrebări principale pe care ar trebui să i le adresăm specialistului, înainte de a lua decizia de a ne opera. Iată cele 5 întrebări pe care să i le pui doctorului tău înainte de augmentarea mamară:

1. Unde ar trebui să fie plasat implantul mamar?

În timp ce pacienta este operată, în sân se creează un buzunar. În acesta se va situa implantul siliconic. Acesta poate fi plasat submuscular sau subglandular, în funcție de caz.

Subglandular – buzunarul se creează în spațiul dintre glanda mamară și mușchi. În acest caz, implanturile mamare sunt situate mai la suprafața, însă nu toate pacientele pot opta pentru această așezare. O condiție esențială este ca pacienta să aibă o glandă mamară de dimensiuni mari sau medii, cât și existența unui țesut subcutanat adipos în cantitate mărită, pentru a permite acoperirea implantului. Această operație poate fi considerată mai ușoară, din moment ce nu necesită mișcarea mușchiului pectoral.

Submuscular – Implantul siliconic va fi plasat sub mușchiul mare pectoral. Se utilizează această tehnică mai ales la implanturile mici, însă nu este recomandată pentru a fi folosită în chirurgia estetică, ci mai mult în scopul reconstrucției.

2. Ce se întâmplă dacă nu sunt mulțumită de rezultat?

Fiecare chirurg are propriile politici privind o nouă intervenție după augmentarea mamară. Presupunând o vindecare adecvată după intervenție, în cazul în care mai este nevoie de o ajustare, se poate ca medicul să perceapă o taxa redusă. Deși alte costuri vor rămâne neschimbate. În mod ideal, aceste detalii trebuie prezentate înainte de procedura initială. Cea mai bună modalitate de a evita necesitatea unei noi intervenții este să va asigurați că aveți o relație onestă cu medicul plastician. Că aveți încredere în expertiza sa profesională. Și că ați discutat amănunțit toate detaliile.

3. Va schimba sarcina și alăptarea forma noilor sâni?

Implanturile nu vor fi afectate. Dar pot apărea modificări ale mușchilor de la baza sânilor. Creșterea și micșorarea sânilor în timpul sarcinii și alăptării poate avea ca rezultat un țesut mai slăbit. Care să ducă la lăsarea sânilor. Acest aspect poate fi îmbunătățit printr-un lifting al sânilor.

4. Ce fel de incizie voi avea?

Există 3 tipuri de incizii pe care doctorul le poate face. În funcție de conformația sânului și de preferințele sale. Este cel mai bine să îi pui această întrebare înainte de intervenție. Ca să știi ce tip de incizie vei avea și unde va fi această localizată mai exact.

  •  incizia inframamară – este o incizie efectuată sub sâni. Această incizie oferă un acces facil în timpul intervenției și beneficiul faptului că, aflată într-un fald natural al sânului, incizia nu este foarte vizibilă.
  •  incizia periareolară – această incizie se va face la granița inferioară a areolei, în locul unde aceasta se contopește cu pielea. Această incizie se recuperează foarte bine și devine foarte puțin vizibilă, datorită culorii mai închise a mamelonului.
  •  incizia transaxilară –aceasta incizie nu este făcută pe sân, ci este o incizie în lateralul sânului. Nu poate fi ascunsă atunci când pacienta ridică brațele în aer, dar este mai puțin inestetică pentru sân.

5. Cât timp va dura recuperarea?

Pentru fiecare femeie timpul de recuperare este diferit. În funcție de nevoile corpului ei, de starea de sănătate și de alți factori personali. Este important să știți la ce să va așteptați după augmentarea mamară și să va întrebați doctorul cât consideră că va dură până la recuperarea completă. În primele zile nu aveți voie să vă ridicați și să va așezați în pat sprijinindu-vă în mâini, este posibil să aveți nevoie de ajutor. Puteți pune și alte întrebări, cum ar fi: Când va puteți ridica copiii? Când puteți să conduceți din nou? Când vă puteți întoarce la muncă?

Citeste intregul articol

[ https://www.libertateapentrufemei.ro/ ]